15 Kasım 2015 Pazar

                     

RASPBERRY PI

1)Raspberry Pi Birleşik Krallık'ta Raspberry Pi Vakfı tarafından okullarda bilgisayar bilimini öğretmek amacılığıyla geliştirilmiş kredi kartı büyüklüğünde tek kartlı bir bilgisayardır.

                      
                                                             ŞEKİL 1) Raspberry Pi

2) VideoCore IV GPU grafik işlem birimine sahiptir. Booting ve veri depolaması için SD kart kullanır. Üzerinde USB 2.0 portları, HDMI video çıkışı, ses çıkışı, MIPI kamera girişi, GPIO arayüzü ve 5V MicroUSB güç girişi bulunmaktadır.

3) Python programlama dili ile programlanabildiği gibi BBC Basic, C ve Perl programlama dilleri de kullanılabilmektedir.

4)20 Nisan 2012 tarihinden itibaren Raspberry Pi'nin A ve B modelleri açık kaynak olarak kullanıma sunulmuştur. İsteyen herkes tüm devre çizimlerine ve teknik ayrıntılarına ulaşabilmektedir.
                         
                                                    ŞEKİL 2)Raspberry Pi B Modeli 


5)Özgür yazılıma sahip bu mini bilgisayar, 1080P videoları bile rahatlıkla oynatmaktadır bu özelliği ile mediacenter olarak kullanılabilir. SD kart ile bilgisayarınızı daima yanınızda taşıyabilirsiniz. Basit bir Web Server olarak kullanılabilir.Ya da Arduino gibi kullanıp basit prototipler oluşturabilirsiniz. 





                                                                                 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder